Седмицата

Вечер на музиката в ЦДГ „Пролет”

 Децата – те са нашите бъдещи музиканти, лекари, учители, инженери, или пък спортисти, както се казва, те са нашето бъдеще. За да докаже тази максима, колективът на ЦДГ „Пролет” на 22 февруари организира „Вечер на музиката”. В нея малчуганите от голямата група, пред родители и гости, показаха своя музикален талант, като направиха едно невероятно музикално празненство. В програмата бяха включени и песни на нашия съгражданин Борис Стрински, който също бе сред гостите и остана без думи след края на тържеството. За идеята на цялото представление ни разказа директорът на детската градина, Станка Методиева:
 „Идеята ни възникна спонтанно. След като направихме една равносметка на нашата работа, видяхме, че много от децата, тръгнали от ЦДГ „Пролет”, учат в школата по акордеон, свирят на китара, имат музикални заложби. Ние решихме да направим „Вечер на музиката”, като поканим и тях да участват в празника заедно с учениците от голямата група. Поканихме и родителите, за да могат да видят какво става с децата, които отиват в школите и по този начин уплътняват свободното си време. Видно е, че при нас има деца с изявени музикални способности и техните родители трябва да вземат мерки в тази насока. Изключително пее най-малката ни солистка Маргарита Бочева.
  Направихме програмата заедно с нашия музикален педагог Латинка Янкова. Искахме тържеството да бъде кратко и много пъстро. Децата много бързо научиха песничките като с тях репертоарът им се обогати значително. До този момент те учеха песни за зимата, за Нова година. Само за един месец направиха напълно нов репертоар, като смея да твърдя, че в момента знаят стотици песни.  Постепенно оформихме програмата, в която освен песни, имаше и музикален акомпанимент на различни инструменти,което допълнително обогатява знанието на нашите възпитаници. Това на тях им е много интересно и приятно.
В нашата програма е предвидено и тържество по случай 3 март, което ще се проведе в Исторически музей – Самоков. На него каним всички родители и любители на хубавите детски песнички. Също така, малката група подготвя тържество по случай идването на пролетта. Интересът към подобни изяви от страна на родителите е много голям и ние се стараем да организираме възможно най-много представления, с които децата на Самоков да покажат своя талант и възможности”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close