Култура

Васко Василев взриви самоковската публика с таланта си

Идването на Васко Василев в града ни беше истински подарък за празника на всички самоковци. Определено хубавата и качествена музика, поднесена по подобен начин и от личност от такъв ранг сближава по особен начин хората. Цигулката “плачеше” под ловките ръце на майстора, докосвайки най-тънките струни на душата и разказвайки различни истории…Това се нарича блаженство за сетивата. Ето какво сподели самият Васко Василев за читателите на “Самоков 365”.

С какво свързвате нашия град?

Чист въздух, Рила планина и  Искър. Това са първите асоциации, които имам от детството си. Сега вече ски, Боровец и нови приятели.
Как приехте поканата да се включите в тазгодишните празници на Самоков?
Бях във ваканция тук и поканата дойде по това време. От една страна е късмет, че бях свободен, а от друга – един от най-близките ми хора е от тук и нямаше как да откажа.

Разкажете ни малко повече за вашата връзка с нашия град?

Това е историята на едно страхотно приятелство и една от най-важните срещи в живота ми. Момичето, с което сме почти неразделни във всички професионални и творчески приключения, Петя Иванова, е родена тук. Приемам нейното семейство и за свое и така и отношението ми към града е по-специално.

Как оценявате самоковската публика?

Страхотна публика. Много сърдечни хора, много мили и със супер чувство за хумор. Благодаря на музея и на госпожа Христовска за поканата и за разходката в историята на града. Надявам се да се върна скоро отново.

Какво мислите за самостоятелен концерт на територията на града ни?

След изявата си тук се изкушавам да мисля, че можем да включим Самоков в следващо ни национално турне – бих се радвал да свиря отново пред вас.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close