ОбществоРегионалниСамоков

Васил Стойчев – Буч за поредна година е пръв в конната надпревара на Тодоровден

„Самоков 365“

Традиционната конна надпревара по повод Тодоровден се проведе днес на терена над Спортното училище в града. В състезанието се включиха девет състезатели, като сред тях не липсваха дами. Достойно представяне направиха Ина Данова с коня Кебранто, Магдалена Попова с Ая и Габриела Терзиева с коня Бойчо.

Васил Стойчев – Буч с коня си Джак Спароу за поредна година е първенец в конните надбягвания. Той показа майсторство и добро владеене на коня си, което предизвика аплодисментите на присъстващите. След него на втора позиция се класира Емил Пенев с коня си Ахил. А третото място остана за Мартин –Буч с коня  Капри. Паричните премии и грамотите бяха връчени на победителите лично от кмета инж. Ангел Джоргов.

Празникът, освен традиционната кушия, предостави възможност на присъстващите да се повозят на файтони и каляски, осигурени с любезното съдействие на Атанас и Щерьо Димитрови. Те направиха шествие като преминаха по бул. Искър и продължиха до центъра на града и обратно.

За настроението на присъстващите се погрижиха солистите от ансамбъл „Филип Кутев” Динко и Ралица Атанасови и танцовият ансамбъл „Българе“- Самоков.

 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close