Злободневно

Ваканция по никое време

Необичайно тихо беше по коридорите в сградата на общината, а телефоните звъняха напразно в пустите стаи. Причината- екскурзия, организирана от ръководството само за административния корпус, която започна от петък и ще продължи до неделя.Цялата информация, която има „Самоков 365” дойде по неофициален пък и от източници, пожелали анонимност. Въпреки че цял Самоков говори по темата- това сигурно не изненадва никого.

Разбрахме, че за пътуването са се записали около 70 човека. Не е ясно дали е в реда на нещата толкова много хора да отсъстват от работа, дори през отпускарски сезон. Нашите източници казват, че молби за отпуски не са писани. Цялото това удоволствие е струвало по 80 лева на човек, пари за входове по културни обекти и DJ са събирани отделно. Общината също е поела една част от разходите. Не е обявено колко.

Хора, извън администрацията,  също част от общинския “организъм”, не са имали право да се запишат за пътуването.

Целият ден редакционната колегия пробва дали ще се намери някой, който да вдигне телефона в кметския кабинет- нямаше такъв.

По принцип нямаме против това – такъв род team building- и, но не и през работната седмица- затова си има събота и неделя. Петък, доколкото знаем, все още е част от седмицата и през този ден се работи. Не се подлага на коментар въпросът за обслужването на гражданите. Вярно ще кажете- един ден, какво толкова, но темата засяга принципи. А на всичкото отгоре има и разделение- но това вече не е наша работа. А пък и нали все пари няма. Какво правим тогава?

Очакваме най- после някой да даде сигнал, че е видял и прочел това, което пишем тук. Да напише или огласи опровержение и да обясни неясните моменти, като повода например за пътуването,  на редовите данъкоплатци в тази община.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close