Седмицата

В СОУ „Отец Паисий” чистиха, рисуваха и месиха питки

На 20 април (събота) СОУ „Отец Паисий” гр.Самоков отбеляза Международния Ден на Земята с пролетен празник. Празникът беше част от по-голям проект за създаване на плодородна почва в двора на училището и превръщането му в градина с дървета, цветя и пейки за отдих.

В събота сутрин ученици и учители заедно почистиха двора на училището, подготвиха голяма площ с органичени материали, на която да се създаде почва и засадиха дръвчета и цветя. След усилената работа децата си починаха, като рисуваха и месиха питки. Най-красивите погачи спечелиха награди, а всички присъстващи хапнаха сладко.

Следобед празникът продължи с викторина и игри на двора. Краят на деня беше отбелязан със състезание по „Ум-бол” – игра на народна топка, съчетана с въпроси за Европейския съюз. Децата от НУ „Станислав Доспевски” и СОУ „Отец Паисий” се състезаваха в две възрастови групи. В групата 6-7 клас победи отборът на 6-ти клас от СОУ „Отец Паисий”, който имаше малка преднина в играта на народна топка, но срази опонентите си, като отговори вярно на повече въпроси. В групата 4-5 клас победи отборът от 4-ти клас на НУ „Станислав Доспевски”, който спечели по ловкост и отговори правилно на всички въпроси.    

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close