БоровецСамоков

В село Рельово ще има балотаж за кмет в неделя

Тази неделя се проведоха избори за кмет в самоковското село Рельово. В надпреварата за управленското място се явиха трима кандидати Мариана Вардарова, Людмил Йорданов и Станко Рътаров. 173-ма жители на селото имат право на глас.

До  избори се стигна след като ОИК – Самоков прекрати предсрочно правомощията на досегашния кмет Йордан Клещанов. Причината са подадените срещу него два сигнала за извършване на търговска дейност като собственик на ЕТ “Йордан Клещанов” и като председател на НЧ “Надежда – 1921”. Според Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/ кметовете на общини нямат право да извършват търговска дейност. В началото на годината /февруари месец/ е постъпило възражение от страна на Клещанов, в което той посочва, че не извършва търговска дейност от 2013 г. Но от проверка на ОИК – Самоков става ясно, че към датата на началото на мандата му той е имал регистрация като ЕТ.

След вота в неделния ден стана ясно, че Марияна Вардарова е събрала 59 гласа, Людмил Йорданов има 60 гласа, а третият кандидат Станко Рътаров – пет. На балотаж  на 30 юни /неделя/ ще се явят Вардарова и Йорданов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close