Обща категорияОбществоРегионални

В село Райово са готови да посрещнат Великден

„Самоков 365“

В село Райово са готови за Великден. Остават броени седмици до големия християнски празник, а самоковското село не спира да изненадва с различни тематични украси. Центърът на селото грейна с нова великденска украса.

Украсата за Великден е подготвена и наредена от Инициативна група от селото. Идеята е да бъде пъстро като пролетта и да създава настроение на жители и гости на малкото населено място. Като тази година вниманието е насочено към най-малките. Както подчертаха организаторите любовта към родното място трябва да бъде предадена от ранна детска възраст.

„Все по-често ставаме свидетели на вандализъм, на счупени пейки и детски съоръжения по парковете в града. Затова намирам за изключително важно децата да бъдат включвани в подобни доброволчески инициативи, за да ценят направеното. В тази посока положително ни изненадаха младежите от селото, които активно се включиха в работата по украсяването“, сподели Нели Василева, която че част от Инициативния комитет в село Райово.

Центърът на селото е преобразен, като още от влизането се забелязва цветен надпис,  има кошница с яйца, пъстри пролетни цветя, обособен кът, който е подходящ за снимки.

Освен това на 5 май от Инициативния комитет предвиждат да бъде организиран обичайният за селото конкурс за козунаци и великденски яйца. Специален гост на събитието ще бъде великденският заек, който ще раздаде лакомства на малчуганите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close