Местен бизнес

В „Мальовица” ЕООД вече има кроялно помещение

”Мальовица” ЕООД е една от над 10-те общински фирми на територията на Самоков.  Както вече сме имали възможност да ви информираме в предприятието работят предимно трудоустроени хора. За тях това е една от малкото възможности да се чувстват значими и полезни. Търговското дружество е на самоиздръжка. Разчитат предимно на собствените си сили и на съдействието на Общината в определени случаи, за да оцелеят.

Добра възможност за допълнителни финансови приходи са проектите, по които фирмата работи. В сряда, 19-ти декември, беше финализиран поредният от тях. Със средства, осигурени по линия на Агенцията за хора с увреждания е направено кроялно помещение към съществуващия шивашки цех. Подменена е дограмата и са закупени машини. „Искаме да създадем цялостен, завършен цикъл” – информира управителката Стефка Ярловска, която ръководи фирмата от 2005 година. Досега са били принудени да плащат за изработването на заготовките. До този момент „Мальовица” ЕООД има реализирани 4 проекта. Три от тях са инвестиционни и един социален.

Шиенето е основната дейност за предприятието като изработената готова продукция е предназначена най-вече за износ. „Цяло лято шихме пухени якета” –разказа ни директорката.  Създаденото кроялно помещение ще бъде от голяма полза за дружеството. На неговото официално откриване присъстваха кметът Владимир Георгиев, неговият заместник Радослав Стойчев и Ирена Коцева- председател на ОбС- Самоков. Реализираният проект е на стойност 81 хиляди лева. Във връзка с неговото изпълнение са назначени допълнително 5-ма нови служители, с което общият брой на работниците в „Мальовица” ЕООД става 14.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close