Култура

4 лева ще струва входът за „Цари мали град”

В края на месеца предстои да бъде поставено официалното начало на една от най-мащабните инициативи в района. Изграждането на комплекс „Цари мали град” е към финал.

 

Вече са ясни и цените на услугите за посетители в туристическия обект. Те бяха определени с решение на Общински съвет – Самоков, в съответствие с параметрите, заложени в проекта за кандидатстване.

 

 Билетът за вход ще струва 4 лв. за възрастни и 2 лв. за ученици, студенти и пенсионери. Децата до 7 год. и лицата с увреждания ще посещават безплатно комплекса. Екскурзоводските услуги са в зависимост от предпочитанията на клиента и от това дали са групови посещения или индивидуални. При групови посещения по-изгодно излиза беседа от екскурзовод, която струва 15 лв. За индивидуални посещения може да се наеме аудиогид устройство срещу сумата от 4 лв. В сряда цените на билетите ще бъдат с 50 % намаление.

 

За възпитаниците на училищата, с които Община Самоков има сключени договори за съвместна дейност, беседите ще са безплатни. Понеделник е почивен ден за туристическия обект. Цените на сувенирите и останалите артикули, предоставени за продажба в музейния комплекс се определят в зависимост от продуктовата себестойност и пазарната цена, като задължително се одобряват от кмета или упълномощено от него лице. Предвидените приходи от дейността на „Цари мали град” ще бъдат използвани за издръжка на комплекса и заплати на обслужващия персонал.

Автор: Анелия Балабанова

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close