Седмицата

В крак с новите технологии

От около седмица в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” се провежда  компютърно обучение на кметове, кметски наместници на села и техническите изпълнители (бившите секретари на кметства). Идеята е на общинското ръководство, а целта – да се повиши качеството на административното обслужване в кметствата. Обхванати в курса са общо 9 човека, които ще придобият начална компютърна грамотност, умения за работа с операционни системи и работа в интернет среда. По този начин кметовете, кметските наместници и техническите секретари ще влязат в крак с новите технологии.

В близките седмици се предвижда служителите да се сдобият с електронен подпис, който да им осигури достъп до националните бази данни. Това е пътят за качествено и бързо обслужване на гражданите. Много от услугите ще се осъществяват на място, в самите кметства, или по Интернет. Така няма да се чака с дни при издаване на удостоверение за наследници, за семейно положение, за постоянен и настоящ адрес и др.

Използва се компютърната зала на Библиотеката, оборудвана по програма „Глобални библиотеки”, тъй като Общината не разполага с подходящо помещение. Обучители са библиотечни специалисти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close