Самоков

Урок по толерантност

 В „Открит урок по толерантност” се превърна седмичният час на класа за учениците от III– ти „а” и  III– ти „б” класове на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий”- гр.Самоков. По повод  3-ти декември, Международният ден на хората с увреждания, учениците, придружени от класните си ръководителки Роза Попова и Виолета Вучелийска, посетиха офиса на Фондация „Социален Консултативен Център”.

Там ги посрещнаха с бонбони и усмивки жени с увреждания и Изпълнителният директор на организацията Снежана Георгиева. В провелата се кратка импровизирана дискусия децата получиха ценни съвети относно това, какво трябва да бъде поведението им спрямо лицата с необратими здравословни проблеми и как пълноценно да комуникират с тях.

  Акцентът в разговора бе поставен върху два основни момента. И това са фактът, че  човекът с увреждане е човек с чувства и е важно да се отнасяме с него така, както бихме искали околните да се държат с нас и  че хората с необратими здравословни проблеми не са по – малко значими от всички останали и притежават умения, които трябва да бъдат оценени от околните;

  В края на срещата момичетата и момчетата с интерес разгледаха импровиризаната изложба – базар от изделия, изработени от жени с увреждания и подкрепиха таланта им закупувайки си красиви ръчно изработени коледни картички, с които да зарадват своите близки по повод предстоящите празници.    

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close