Самоков

УНСС с примамливи предложения към учениците на ПТГ „Никола Вапцаров”

 

Специалисти от Университета за национално и световно стопанство гостуваха в Самоков, за да представят кандидат-студентската си кампания. Известно е, че това е най-старото висше икономическо училище в България и Югоизточна Европа, с 93 – годишна история. Радостина Петрова – ръководител отдел „Кандидат – студенти”, разясни условията за прием на бакалаври през учебната 2013/2014 г. Целта беше момичетата и момчетата от ПТГ „Никола Вапцаров” да получат актуална и полезна информация относно начина за явяване на изпити, специалностите, за които могат да кандидатстват и сроковете.
  УНСС ще се опита да привлече бъдещите висшисти с минимален бал за кандидатстване, който се изисква, и възможности за дистанционно обучение – в София и регионалните центрове в Пловдив и Хасково. Има десет специалности, изцяло с преподаване на английски език. Оценките на първенците от олимпиади се признават при кандидатстване.
Все още е твърде рано да се каже коя от специалностите ще предизвика най-голям интерес. Изключително много се залага на дистанционното обучение, заради възможността младежите да работят и учат едновременно. Предоставя им се пълен комплект учебници и съботно-неделни консултации с преподавателите. „През миналата година дистанционното обучение се доближаваше като форма до задочното” -заяви Радостина Петрова.
  Очаква се с приближаването към края на учебната година и други висши учебни заведения да отправят примамливи предложения към тазгодишните абитуриенти.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close