ОбществоРегионалниСамоков

Учители от ДГ „Звънче” взеха участие в Международна научно – практическа конференция в Шумен

От 10.04. до  11.04.2024 г. в гр. Шумен се проведе „Международна научно-практическа конференция „Детската градина и уменията на 21 век“. Организатори на форума са Община Шумен, Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“, обучителен център „ЕвроПро“ ООД и шуменските детски градини „Пчелица“, „Братя Грим“ и „Светулка“. Събитието се провежда под патронажа на кмета на град Шумен проф. Христо Христов и събра над 200 педагогически специалисти, директори, университетски преподаватели и експерти в предучилищното образование от България, Гърция, Естония, Латвия, Литва, Испания, Португалия и Турция.

На форума с доклади и презентации участваха учители от ДГ „Звънче“ – гр.Самоков. „ЛЕГО“ и „ХАБА“ – новите преизвикателства в ДГ“ Звънче“  представен от  Емилия  Пешкова. „Проектните дейности – ключ към повишаванена познавателната активност и любознателност у децата в детската градина“ представен  от Радостина  Балабанова.

Те споделиха своят опит  за практическия подход на учителите, за включване в своята педагогическа дейност на  игрите „Лего“ и Хаба“, както и участието на ДГ „Звънче“ в проектни дейности, даващи възможност на над 200 деца да работят заедно, да изграждат и откриват своя свят.

Посоката на  работата на учителите от детската градина  е да бъде съобразена с потребностите на съвременното дете, а именно чрез проектни дейности с интересни тематики да се формирмират ключови умения и компетентности.

Теоретико-практическите разработки са публикувани в  Сборник с материали от научно-практическата конференция.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close