Седмицата

Ученици от Професионална гимназия по туризъм отново с награди

След проведения вътрешен кръг в Професионална гимназия по туризъм на състезанието за „Най-добър млад сервитьор, барман и готвач”  бяха избрани най-добрите ученици в нашето училище. Борбата между участниците беше наистина оспорвана. Всички се представиха на ниво, но най-добрите имаха възможността да премерят сили на регионалния кръг, който се проведе във Велинград /15.03.-17.03. 2013г./
  В състезанието за най-добър млад сервитьор наш представител беше Мирослав Попов (ученик от 12”а” клас). Като най-добре представил се барман във вътрешния кръг беше избрана Танита Първанова (ученичка от 11”а” клас). Анелия Методиева (ученичка от 11”б” клас) пък  се състезава за приза най-добър млад готвач.
Техни треньори бяха  г-жа Елена Сердарева, г-жа Мариана Бакрачева и г-жа Албена Попова
  Сутринта на 15 март участници и учители тръгнаха към Велинград, за да им покажат колко добри ученици има в нашата Професионална гимназия. Доста учениците излязохме, за да им пожелаем успeх и да им кажем колко много вярваме в тях.
  Имах удоволствието своите преживявания и впечатления да ми разкаже г-жа Мариана Бакрачева.  Докато ми разказваше в нейните очи видях истинка гордост от представянето на участниците. Всички участници и техните учители са били настанени в хотел „Свети Спас” – Велинград.
В началото на състезанието всяка една група от училищата с професионално ориентиране в сферата на хотелиерството, ресторантьорството, кетъринга и пътувания, туризъм и свободно време са имали възможността да изтеклят номер за участие. Под номер 13 се е представи Мирослав Попов (сервитьор)  и Анелия Методиева (готвач).
След дълги тренировки преди състезанието Танита успя да преодолее, както някои технически затруднения, така и срама и притеснението да излезе пред толкова много хора. Зареди това тя достойно е  заслужила 6-то място. Повод за гордост е и представянето на Мирослав Попов. Въпреки че Мирослав е в 12-ти клас, той имаше време и за тренировки преди състезанието.
Kласиран е на 4-то място, представяйки завидни умения в декантирането и сервирането. За пореден път ученици от Професионална гимназия по туризъм доказаха, че са на високо ниво. Танита Първанова и  Мирослав Попов ще имат възможността да преминат и на следващото ниво – националния кръг. Всички ние можем само да се гордеем от блестящото им представяне.
  Нашето училище не само ни дава образование, предоставя ни възможността да участваме в подобни състезания, да придобием професионални умения, които могат да ни бъдат полезни за нашето бъдеще. Живеем близо до курортен комплекс Боровец, туризмът е нашето бъдеще, но за да сме добри, трябва да имаме познания в сферата на туризма, а Професионална гимназия по туризъм ни дава точно това.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close