Боровец

Цветелина Маймарова – Лина: Процедурата, която ще получиш в Самоков ще бъде същата като в сърцето на Париж

Цветелина Маймарова – Лина е бизнес предприемач и производител на професионална козметика. Тя е и представител на специализирано апаратурно оборудване за козметични, фризьорски салони, балнеология и SPA. През годините разширява своя интерес и познания в областта на съвременната грижа за лице и тяло, създавайки едно от първите частни студиа в България. Днес е собственик на “Лидера груп”, фирмата  която става основен дистрибутор за България на едни от най-добрите световни марки професионална козметика. „Лидера груп представи на пазара уникални масажни гелове и натурални масла за SPA & Wellness бизнеса на основа българска роза, мед и кисело мляко, чрез което изведе българската линия на най-капризния козметичен пазар – френския.

Цветелина Маймарова беше част от Втора международна козметична конференция, която се проведе в периода 13- 15.06.13 г. Домакин на събитието беше хотел „Самоков”, Боровец. Всички желаещи имаха възможност да се докоснат до различни нововъведения в бранша и да сверят своите часовници. За различните иновации и тенденции в грижите за добрия външен вид, разказва Цветелина Маймарова пред „Самоков 365”.

Вие сте познато и наложило се име в сферата на козметичните услуги. Според Вашите професионални наблюдения, как се развива браншът през годините?

Бюти браншът е много динамично развиващ се бранш. През последните 20 години, а особено в периода между 1995 – 2005 година инвестициите в цял свят, спрямо предходните години, са се увеличили над 100 пъти.

Каква е целта на подобен тип конференции?

По принцип гилдии като дерматолозите и лекари имат своя традиция да правят конференции. Когато говорим за конференции има разлика от продукт семинари, в които има технически демонстрации, те са продуктово – търговски насочени, защото са обвързани с определен бранд и съответно неговото представяне. В нашия бранш се правят непрекъснато такива конференции като едно своеобразно пред-а-порте, в което можеш да свериш своя часовник за новите тенденции. Канят се много хора от научните среди – както в случая доц. д-р Красимира Станева и проф. Изабел Воле, които запознават аудиторията с последните новости. Тук имаме комбинация от научна, лекционна част, следва практична, включени са и work shops, мини изложение. Мога да каже, че се радваме на висок интерес, защото за България са регистрирани 185 салона, а ние сме над 220 участници. Като, разбира се, всеки един от нас има различни интересни и избира на коя лекция да присъства. Някои се вълнуват от мениджмънта и маркетинга, затова тук е поканен Марк Де Турк, който е известен с интересния си подход за запознаване с новите тенденции в мениджмънта. Сега е модерно fast level (бързото учене) на мениджмънта, оперативките се правят по 5 минути, а планирането е едноседмично. Това, което си го видял преди 10 години вече е много остаряло, дори технологиите, с който си се запознал миналата година също минават в графа стари. Затова ние правим подобен тип конференции, организационен комитет с диамантен спонсор „Лидер груп”, чиито управител съм аз.

Къде в този смисъл се намират малките държави като България и в частност градове като Самоков? Могат ли да имат необходимото самочувствие и конкурентоспособност?

Аз съм основател на асоциации и сдружения и членувам в много международни такива. Непрекъснато пътувам, това е част от моята работа. В този смисъл нашата фирма се стремим да не бъдем само търговци, а и да следим тренда и най-новите тенденции и достижения не само в козметиката, но и в оборудването, в продуктовата линия. Имаме салони в Самоков, Говедарци,Дупница. Смятам, че когато дойде някой клиент в Самоков спокойно ще получи най-доброто обслужване и то на високо ниво. Процедурата, която ще получиш в Самоков ще бъде същата като в сърцето на Париж. Стъпките, маниерът, продуктите ще бъдат същите.

Световната интернет глобализация стопи разликите между големи и малки. Защото хората, които искат да се развиват се интересуват и са отворени към новостите, учат се. В малките населени места се справят много добре. Ние работим с 4000 салона в цялата страна, имаме два бранда, които изнасяме предимно за европейските страни. Имам възможност да посетя Гърция, Турция, Франкфурт, Германия и всяко мое пътуване е свързано с контактуване и виждане с тамошните бюти експерти. Мога да кажа, че българките се нареждаме на едни от първите места в тази сфера. Ние все още страдаме от синдрома на комплексите и се стараем всячески да догонваме по-развитите. В този смисъл се стараем много повече, инвестираме много повече, учим се много повече  и желаем да дадем на клиентите си най-доброто.

Какво е най-новото в сферата на разкрасителните процедури?

Най-новото в бранша са фото-динамичните терапии. Най-новите и най-авангардните  са LED технологиите, които се използват в НАСА. Там се разработва червена LED технология, която подпомага регенерирането на клетките.

Какво е общото между космонавтиката и козметиката?

Това всъщност е технология със светлина, която подпомага обновяването на кожата. Когато се ранят в космоса раните зарастват по-бързо. Тази нова технология сега се разработва от едни израелци и се нарича сел лифтинг – подновяване, регенериране, премахване на кожни несъвършенства.

Автор: Анна Манова

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close