ОбществоРегионалниСамоков

Третокласниците от ОУ  “Св. Св. Кирил и Методий”  с пиеса сложиха край на учебната година

“Самоков 365”

Учениците от 3.б клас от ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, под ръководството на г-жа Околска и г-жа Найденова, изиграха театрална пиеса, с която сложиха края на учебната година. Постановката, която представиха третокласници бе “Страшен вълк” по мотиви от писателите Елин Пелин и Чудомир. Тя бе изиграна в салона на Младежкия дом в Самоков.

“Най-важните хора за нашите малки артисти сте Вие, скъпи родители, баби и дядовци. За Вас нашите ученици положиха страшно много труд, за да Ви зарадват, да видят усмивки на лицата Ви и да чуят Вашето одобрение. Подготвихме пиесата “Страшен вълк”, която е малко позабравена и е на майстора на разказа Елин Пелин”, каза в приветствените си думи към родители и гости класният ръководител на учениците г-жа Околска.

Двадесет и две деца взеха участие в постановката. Учениците успешно се превъплътиха в жители на село Дрянов лък- сред които бяха кметът, попът, даскалът, глашатаят, ловецът, любопитните съседки, страшният вълк и др. С много чувство за хумор децата представиха нелепите ситуации, през които преминават героите в желанието си да се спасят от пребиваващия от известно време в малкото им населено място страшен вълк. А играта им бе аплодирана от публиката. За доброто си представяне децата бяха поздравени и от зам. – директора на училището  г-жа Тодорова, която им каза, че ще им пише отличен за актьорско майсторство. Отличили в състезания  деца получиха грамоти и медали.

Постановката бе представителна изява по Национална програма “Заедно в изкуствата и спорта”.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close