Самоков

Трети март – отново ден на протест

Около 250 човека се събраха на площад “Захарий Зограф” по повод 21-вия ден на народно недоволство и националния празник на България. Предимно млади хора излязоха в празничния ден на  протеста, който се организира на територията на община Самоков срещу своеволията на ЕРП- тата и неадекватната държавна политика в областта на енергетиката.

Различното от исканията този път беше идеята на организаторите да се направи Граждански или Обществен съвет на Самоков. Това намерение “избяга” от конкретните точки за намаление на цената на тока и изгонването на ЧЕЗ, като стъпи на една по-широка основа. Фокусът на вниманието ще пада върху Общински съвет Самоков. 

В този Съвет може да се запише всеки един самоковец. Той ще се събира веднъж месечно след заседание на ОбС и ще дебатира около взетите решения на общинските старейшини. Ще се следят поименните гласувания, за да може да се осъществява постоянен мониторинг върху тяхната работа и върху решенията, които се взимат. Ролята на Съвета ще бъде контролираща, като същевременно ще могат да се дават конкретни предложения към Община Самоков.

Шествието на недоволството премина по булевард “Искър”, като на паметника на Христо Ботев постави цветя и запази едноминутно мълчание в памет на загиналите за свободата на България. След това пое по “Цар Борис III” и положи цветя на барелефа на Левски.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close