Седмицата

Транспортната схема- без промени

Есента беше време на дискусия относно транспортната  схема и належащите промени по нея. Освен това, хората негодуваха и по отношение на превозните средства и по точно недоволството от теснотията на микробусите.

Проверихме докъде се простират намеренията за промени при главен експерт „Транспорт, комуникации и жилищно обслужване”. Мариана Вучова. Схемата на градския транспорт няма да се променя- ще се запазят часовете от разписанието, след като Община Самоков е пуснала анкетни листове на Автогарата, където самоковци да проявят волята си. Няма да има промени и по общинската схема за селата. Изменения има само по линията за Боровец /ще вървят 2 допълнителни микробуса/, за Мальовица, за почивните и празничните дни има разреждане на автобусите към селата. Решенията за това са взети от Общинския съвет.

Транспортната схема за селата  е била разглеждана на сесия на общинския съвет, където е било взето предвид  становището на селските кметове.

Предстои  обявяването на процедура по закона за обществените поръчки. Първоначалното решение на Общинския съвет е било да се проведе конкурс, подобно на практиката от миналите години. Но след допитване на Министерството на транспорта става ясно, че ще се провежда обществена поръчка за автобусните превози.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close