Седмицата

Тодоровден ще се проведе на Бързанските ливади

Целта на срещата днес беше  да се уточни организацията на предстоящия празник Тодоровден. Идеята е тази година той да бъде общоградски и да се провежда под егидата на общината с опцията това да стане една атрактивна традиция за нашия град. На срещата присъстваха представители на конните бази на територията на общината и секретарят на общината Ангелина Вангелова. Освен организационни въпроси, бяха уточнени регламентите на отделните състезания.

Празникът ще се проведе в местността Бързански ливади – над кв. Боричо. Там ще бъдат изградени две трасета – на едното ще бъдат надбягванията, а на другото – силовите демонстрации. От 9 часа на самия ден започва записването за участие. Таксата е 10 лв. на кон. След официалната част ще бъде даден стартът на кушията. Програмата ще продължи с демонстрации на коне и файтони. След краткия антракт идва второто състезание – теглене на трупи, за което ще бъде подготвено специално трасе. Участниците ще се оценяват от петчленно жури. След второто състезание публиката ще има възможност да се снима с участниците, да пробват да обяздят кон, или да се повозят на файтон.

В зависимост от показаните резултати ще бъдат направени класирания в двете категории, като са предвидени и поощрителни награди за най-атрактивен ездач и за най-атрактивен кон. Наградния фонд е 700 лв. След връчването на наградите, празникът ще приключи с парад на участниците из улиците на града, като всички желаещи ще могат да се включат в шествието.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close