ОбществоРегионалниСамоков

Tеатралната школа на Димона Савчова – с високо отличие от фестивала в Лом

„Самоков 365“

Детско-юношеската театрална школа към читалище- паметник „Отец Паисий – 1859“ има повод за гордост. Хубавата новина дойде в последните дни на септември  от представянето на местния състав на фестивала на любителските театри „Кръстьо Пишурка”, който традиционно се провежда в Лом. Те се завърнаха в родния град с високо отличие за положемия от тях труд.

Това беше първото излизане на младите театрали на „чужда“ сцена, като преди това те представиха премиера на подготвения от тях спектакъл „Ние, врабчетата“, по текст на Радичков, през май месец в Самоков. Режисьор и художествен ръководител на театралната школа е Димона Савчова. Самоковчетата се представиха пред широката аудитория на фестивала на 29 септември /петък/.

Постановката „Ние, врабчетата” предизвика бурни реакции и аплодисменти у публиката и журито, с председател Наташа Колевска и членове – Николай Поляков и Пламена Гетова. Те не спестиха добрите си думи за старанието и таланта на децата, което им донесе и първа награда в категория „Младежки спектакъл“. А специална награда от Съюза на народните читалища за високи постижения в областта на изкуството и режисурата получи Димона Савчова.

„Децата се представиха повече от блестящо, бяха като фурии на сцената. Бяха невероятни, надскочиха себе си. Журито отправи комплименти към всеки един от участниците. Това беше първо излизане на децата от театралната студия извън Самоков и се завърнаха с такова голямо отличие. От името на читалищното ръководство ги поздравявам и им пожелавам още много изяви и отличия“, подчерта Ралица Стоянова.

„Много съм горда и доволна от постигнатаото от децата. Заради участието ни на фестивала в Лом се наложи да се съберем и да репетираме от началото на септември. Децата положиха много труд и резултатите не закъсняха. Много съм щастлива от наградата“, каза ръкводителят на школата Димона Савчова. И загатна, че вече подготвят нещо ново и приказно, което ще представят пред публика в края на учебната година.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close