Забележителности

Спортен празник в Младежкия дом

В неделя (4 ноември) Младежкият дом събра любителите на тениса на маса. В чест на празника на Народните будители бе проведено състезание, III-то поредно,за ученици от цялата община. Получи се своеобразен празник за всички, обичащи този спорт. Включиха се 40 състезатели, които с голям хъс се бореха за първото място. Във всяко състезание, обаче, има само един победител, но сърдити нямаше, всички аплодираха спечелилите купи и грамоти, защото важна е не наградата, а спортният празник и обмяната на опит.

Ръководител на турнира беше Валери Пенчев, а съдии Васил Големинов, Галина Димитрова и Иванка Николова. Двете жени в съдийския състав са учителки по физическо възпитание в „Неофит Рилски” и помагат активно за развитието и популяризирането на този спорт в Самоков. Здравко Пенев не позволяваше да има измами и записваше всеки спечелен гейм.

За всяко дете беше осигурен обяд, за които клубът благодари на „Кедър Лес” ЕООД, които подготвиха сандвичите.

Кирил Москов, президент на клуба, каза, че целта им не е да правят професионални спортисти на всяка цена, а да уплътняват свободното време на подрастващите. В момент, в който младежите са податливи на всякакви пороци, спортът се явява своеобразно спасение от тях. „Опитваме се да ангажираме младежите да изразходват тук излишната енергия. Това е един много либерален спорт, тук няма значение чие дете си, от какъв етнически произход си, този спорт може да социализира.” – сподели президентът на клуба. Това е едно похвално начинание, за което всички трябва да благодарим на тези хора, опитващи се да помогнат на децата на Самоков .

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close