ОбществоРегионалниСамоков

Спортен клуб по гимнастика „Самоков“ с медали и отлично представяне от участието си в Пловдив

„Самоков 365“

През изминалите почивни дни в Пловдив се проведоха Държавно първенство по спортна аеробика за деца, юноши и девойки клас Б и Национален турнир по спортна аеробика клас С .

Спортен клуб „Самоков“ взех участие и Йоанна Ваклинова стана новият национален шампион на България в категория индивидуално момичета 6 г. С медали се окичиха и Елеонора Благоева, Даная Вукова и Ивон Дормишева, като те заеха второ място в крайното класиране в категория малка формация 7-8 години.

Във възрастова група 9-11 години с трето място от квалификации се класираха за финали и Николета Разпопова и Мария Япракова, където след направена грешка те останаха четвърти. С оценка еднаква с второто място Мария успя да се класира за финал от 26 участнички. На финалите, обаче поради допускане на груба грешкам тя остана извън медалите. Участие в тази възрастова група взеха Рая Никова и Теодора Ваклинова и се представяха достойно.

За първа година в категория 12-14 години с конкуренция от 26 участници на Валентина Янкова малко не и достигна да си класира за финал. Най-малките ни състезатели Вяра Гончева, Виктория Маринова, Мария Домишлярова, Светлозара Санкийска и Емма Николова също се окичиха със своите златни медали. Отлично се представиха и Божидара Брейчева и Виктория Маркова, които се занимават с този спорт по-малко от година.

Участничките ни от клас С Любомира Малинчева, Лора Морунова, Магдалена Шитарова и Йоанна Бонова също представиха своите съчетания и се представиха добре.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close