Слайд категория

Spirit of Burgas -разказ от първо лице

IMG 1474Spirit of Burgas безспорно е едно от най-големите и мащабни събития в рамките на нашата мила родина, в което засилено участие имат и чуждестранни групи и изпълнители. То определено се е превърнало в марка за големия морски град и същевременно с това притегателен център за всички меломани, които искат в рамките на няколко дни да слушат хубава музика, да се срещнат с познати и всичко това да е под открито небе. Парти на открито с много лятна атмосфера и морско настроение – какво му трябва повече на човек в края на юли?IMG 1485

За пета поредна година Spirit of Burgas събира на няколко сцени музиканти от различни точки, обединени от любовта си към музиката и пристигнали в Бургас специално да зарадват своите фенове. Тази година сцените са четири – Main stage, Solar Dance Arena, Jack Daniel’s Rock Arena, На тъмно stage freestyle, а списъкът с изпълнителите доста богат и разнообразен.

И тази година наш пратеник на добра воля там е Петър Доганов. „Въоръжен” с новия си обектив и ценител на хубавата музика той споделя преживяното от първо лице.

„Тази година фестивалът се проведе в края на юли – 27.07 и 28.07.13 и както сами виждате в рамките само на два дни. За разлика от предишните години, когато започваше още от петък. Традиционен организатор на събитието е Община Бургас, която беше със значително съкратен бюджет, на половина. Това беше обявено на много места и споменато доста пъти. Оттук тръгнаха и негативните коментари по форумите, че фестивалът ще загуби чара си и вероятно няма да събере повече от 1000 души”, разказва Пепи.

Въпреки това организацията е протекла на ниво, а фенове на събитието не са липсвали. Стартът на фестивала е даден в съботата (27.07) със Zionlions Party Machine feat. Lexus and Kappa Irie на Главна сцена. А партито под открито небе и двата дни е с начален час 17:15 до 6:00. Горещо време и горещи емоции са съпроводили дните на Спирита.

IMG 1656„Организацията за мен беше на ниво. Интересното тази година беше, че имаше специален вход за медии и всички с хубави апарати можеха да заснемат страхотни кадри. Това, което не ми хареса беше храната – лоша и скъпа. Не даваха да се излиза, друг път с пропуска можеше да отидеш да хапнеш, където си пожелаеш. Сега не беше така, една от причините за мен е, че имаше продадени билети за след 24:00 часа за електронните сцени и затова се получи така с храната. Въпреки всички негативни мнения преди това Spirit of Burgas събра около 15 хиляди души. Е, разбира се, първата година, когато бяха „Продиджи” дойдоха около 60 хиляди – разликата е голяма. Мога да кажа, че макар и с по-малък мащаб фестивалът покри очакванията ми. Нямаше слаб изпълнител. Аз лично много се изкефих от българските изпълнители на Миленита и Funky Miracle, на Graviti CO и най-вече на Ъпсурт, които вдигнаха публиката още по светло. Направиха голямо шоу, а хората много им се радваха – личеше си”, споделя Петър Доганов.

Българските изпълнители, представили се тази година на Spirit-а са Гравити Ко, Петя Данкова и Печенката, Д2, Ревю, Sentimental Swingers, Миленита, Силует, Ъпсурт и др.

Кулминацията на фестивала бяха гостите от WU TANG CLAN (USA), които до последно държаха в напрежение организаторите дали ще успеят да дойдат. Да, те успяха да пристигнат и се представиха на Главната сцена в неделя вечерта.

„За мене най-добри и запомнящи се от чуждестранните изпълнители бяха WU TANG CLAN, защото слушам такава музика и истински им се зарадвах. Те направиха страхотно шоу, което продължи около 2 часа, феновете бяха екзалтирани. Страшен купон. Като цяло си тръгнах с много добри впечатления оттам”, разказва с усмивка Пепи.

Spirit of Burgas приключи и тази година, който успял да види и отиде – добре, който не е имал подобна възможност – да се стяга догодина. И нека не забравяме, че другият музикален сезон ще е доста динамичен откъм събития, очаква се и Elevation, така че меломани – хубавото предстои!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close