ОбществоРегионалниСамоков

Специално пирошоу за Сирни Заговезни в Самоков

„Самоков 365“

Специално пирошоу и фолклорна програма ще съпътстват тазгодишното честване на Сирни Заговезни в Самоков. Празникът ще се проведе утре /17.03.2024 г./ на терена над Спортното училище. От няколко години на това място се организира общоградското честване на празника, свързан с искането и даването на прошка от роднини и близки.

Началото ще бъде поставено от 16:00 часа с народни танци, в които може всеки да се включи. А от 19:00 часа за първи път в Самоков ритуално ще бъде запалена купата със специално пирошоу от професионалния екип на „Палячи“, които ще осветят небето със своето огнено и светлинно шоу.
„Палячи” са пионери в огненото и светлинното шоу за България. Една от първите групи в това изкуство у нас. Използвайки иновативни технологии и умения, те провокират публиката да чувства, мисли и мечтае. Вярвало се е, че огънят има очистителна сила и чрез магията му се пречистват хората и домовете.

Във връзка с организацията на празника ще бъде затворен за движение на МПС участъкът от ул. „Вардар” между ул. „Преспа” и ул. „Булаир” от 18.00 до 21.00 ч. Използването на пиротехника от посетителите е забраненто, за да се осигури безопасността и събитието.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close