Седмицата

Софийска област, след София град, е сред най-активните в деня на почистването

По официални данни близо 7 хил. доброволци от цялата община се включиха в кампанията „Да изчистим България за един ден”. Община Самоков беше определила три участъка за почистване – парк Лаго, парк Ридо и Туристическата градина. Там имаше и пунктове за раздаване на чували и ръкавици.

Най-голяма активност от страна на граждани имаше в парк Лаго от източната страна на коритото на река Искър. Западната страна беше поета от фирма „Самел 90”. Осигурена бе и техника от строителната фирма на Пламен Ангелов. На Ридо чистиха общински съветници, имаше и много ученици от ОПУ „Неофит Рилски”, „Авксентий Велешки” и „Христо Максимов”. На Туристическата градина и района на река Бистрица чистиха от училище „Св. Св. Кирил и Методий”.

Много хора се включиха в инициативата и почистиха парковите зони. Голяма активност имаше и в кв. „Самоково”, където се почистиха околоблоковите пространства. Група ентусиасти влязоха в коритото на река Искър в участъка при болницата и почистиха цялата зона по поречието.

Сериозна активност имаше и по селата. Организацията е дело на местните кметове, които проведоха кампанията. Най-активни бяха в Искровете, Доспей, Злокучане, Радуил и Широки дол. Паралелно с акцията Общината почистваше и нерегламентирани сметища по предварително изготвения план.

Служители на „Билла“  се включиха в акцията, като почистиха площите от комплекс „Гранд” до детската площадка  включително.

Областна администрация също се включи в кампанията на община Самоков. Те почистиха парк „Иструм” – до язовир Искър, по пътя за Ихтиман. Кметът на общината Владимир Георгиев  почисти парка.

В курорта Боровец всички служители на хотели и гости се включиха в кампанията, като почистиха обществените площи в курорта, зелените зони и пистите.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close