Боровец

Снежен празник в Боровец

 

На 19 януари, събота, Боровец ще отбележи Световния ден на снега – World Snow Day, и ще лансира Програмата “Научи се да караш ски”, която се провежда за пета поредна година и се организира от Министерството на образованието, младежта и науката, Министерството на физическото възпитание и спорта и Българската ски федерация. Целта на програмата е да предостави начално ски обучение на деца от 1 до 4 клас и да запознае малчуганите с магията на белите спортове. На празника ще присъстват кметът на Община Самоков Владимир Георгиев и председателят на Общинския съвет Ирена Коцева.

  По случай снежния празник, вратите на детския снежен парк „Борокидс” ще бъдат отворени за всички желаещи малчугани, които ще получат безплатни екипировка и уроци. Специални гости на „Бороспорт” и хотел „Рила” ще бъдат децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи в Драгалевци, които също ще получат безплатна екипировка и ще вземат своите първи ски уроци в „Борокидс”.

  Освен за най-малките, безплатни ски и сноуборд уроци, както и екипировка за тях,  ще има и за начинаещите скиори и сноубордисти от всички възрасти. Те ще бъдат предоставени от ски и сноуборд училище „Бороспорт”.

  По случай World Snow Day, на ПроМо Парк Бороспорт ще се състои фристайл хепънинг за деца с много награди и специалното участие на състезателите от фристайл клуб „Бороборд”. В същото време информационният център на “Бороспорт”, Borosport Adventure Center ще организира специални забавления за гостите на курорта от всички вьзрасти, като моделиране на снежни фигури, футбол на сняг, сноу голф и много други интересни състезания.

  World Snow Day или Световният ден на снега е инициатива на Международната федерация по ски – FIS, която има за цел да мотивира децата между 4 и 14 години да се запознаят и да заобичат зимните спортове и снежните забавления. Събитието се провежда всяка година, като през 2013 в дните от 18 до 20 януари Световният ден на снега ще бъде отпразнуван едновременно в 39 държави по целия свят.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close