БългарияТехнологии, IT

Skype е извън строя в почти целия свят

Илиян Чалгънов

Неотдавна Microsoft кардинално обнови интерфейса и функционалността на Skype, но това може да се окаже причина за глобален проблем.
Според реакциите в Глобалната мрежа, нововъведенията се харесаха на повечето потребители. Но възникващите от вчера проблеми и неочаквани прекъсвания в работата на месинджъра не се харесват на никого.

Според съобщенията в социалните мрежи, проблемът е масов. Оплаквания от некоректната работа на Skype се сипят от САЩ, Азия и Европа. Някои български потребители също са засегнати. В повечето случаи, програмата не може да се свърже с мрежата, предава Kaldata.

Голям е броят на потребителите, съобщаващи, че Skype стартира успешно, логването става без проблеми, но съобщенията не стигат до адресатите. В някои случаи се появява черна лента при опит за осъществяване на гласово обаждане.

Тази нощ, в почти всички държави престанаха да работят, както мобилното, така и десктопното приложение Skype. Малко по-късно, техническата поддръжка на месинджъра обяви, че проблемът е отстранен. Но тази сутрин Skype отново престана да работи нормално.

Преди няколко минути се появи информация, че е засегната западната част на Европа, а в официалния профил на Skype се появи съобщение, че всички специалисти и програмисти на Skype отдела усилено работят за да решат проблема.

Засега няма информация от Microsoft относно причините за лошата работа на Skype.

Източник: ДИР.БГ

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close