ОбществоРегионалниСамоков

Силвио Томов представи втора самостоятелна фотографска изложба

“Самоков 365”

Историкът Силвио Томов представи пред самоковската аудитория своята втора самостоятелна фотографска изложба в Посетителския център на Историческия музей. Тя е с благотворителен характер, а събраните от продажбата средства ще бъдат дарени на наш съгражданин в нужда.

Изложбата, която носи заглавието “Завръщане”, е събрала в себе си богатството от всички възможности на фотографията – класическа черно – бяла фотография, аналогова и цифрова, безкамерна техника, няколко нестандарни инсталации и  полароиди.

“Озаглавих изложбата така, защото фотографията и фотосите ни позволяват да съпреживяваме определени случки, моменти от нашия живот. Те могат да служат за вдъхновение, но могат да отключат заспали спомени, емоции. В този смисъл заглавието “Завръщане” е по-скоро емоционално решение”, подчерта Томов.

“Силвио Томов е един млад човек, който познавам още от ученическите му години. Още тогава го забелязах, че има интерес към историята и бързо го придърпахме към нас в музея. Това, което ме впечатли в него е интересът му към фотографията. Свидетел съм как посети курс при специалиста Николай Трейман и научи основни техники. В работата на Силвио неща има много търсения. Той е изкушен във фотографията, която се прави без фотоапарат. Именно тези проби  – търсения го изграждат като творец. Поздравявам го за смелостта да сподели с всички нас неговия напредък”, каза директорът на Историческия музей  д-р Веселин Хаджиангелов.

Присъстващите имаха възможността да изгледат филм, в който авторът на изложбата разказва за своя интерес към фотографията, за изминатия до момента път и за творческияте търсения. Филмът е заснет от  неговият близък приятел Йордан Тенев, със съдействието на Стефания Николова и Лора Генова.

Изложбата в музея може да бъде видяна до края на месец юли, а след това ще бъде представена в столицата.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close