Злободневно

Що за хора сме?

Българинът е доста интересен и изобретателен човек. Самоковци не правим изключение от манталитета на по-голямата част от гражданите на тази държава. По време, когато масово се промотират акции по почистване на държавата, масово хората се оплакват от мръсотията около нас, има хора, на които въобще не им пука за това.

Такива човеци не могат да се причислят към полезните за обществото. Пиша тези няколко реда, възмутен от факта, че не се пази това, което се изгражда. До скоро беше много трудно ходенето по булевард  „България” от пешеходци, поради простата причина, че тротоарите бяха непроходими. Общината с много усилия оправи този проблем с поставянето на плочки почти по цялото протежение на канала на река „Боклуджа”и от двете страни. Намериха се обаче изобретателни хорица, които решиха да поспестят 60-70 лв. и да си изкъртят плочки за ремонта на двора си  именно от там. Е, на това му викам аз чиста далавера. По подобен начин преди години изчезнаха и бордюрите от ролбана на Ридо и асфалта се напука.

Целта на моето публично възмущение е не да бъдат върнати плочките (по-скоро Искъра ще потече обратно), а да се избегне разпростирането на вандалщината и голяма част от самоковските дворове да се оборудват на аванта. Точно поради факта, че има такива граждани Самоков трудно би се превърнал в мечтаното място за живеене. Природата е прекрасна, столицата е близо, има хора обаче, които превръщат това в маловажен факт. Колкото и да се стараят някои да съграждат, двойно повече ще бъдат тези,  които ще рушат. Затова по мое мнение нещата не само в Самоков, но и в държавата тудно ще бъдат оправени.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close