Седмицата

„Шанс за работа”

Първата група от проекта „Шанс за работа”, която беше осъществена съвместно с МБАЛ „Самоков” ЕООД, приключи.  От 36 души 29 ще успеят да получат шанса да работят в болницата, със сключен трудов договор като болногледачи. Продължителността на курса е 300 часа, а  за обучителите по програмата има изискване да бъдат с тригодишен стаж  и работещи в лечебното заведение- това са главната сестра Стоилка Карапанчева, Веска Никова, старша сестра на отделението по „Травматология и ортопедия” и Теменужка Любомирова, старша сестра на УНГ. Програмата стартира през април и завърша през май месец.

Целите на проекта, който е „рожба” на КНСБ и Бюрото по труда, са специфични- те трябва да ориентират регистрираните  в Дирекциите  „Бюро по труда”  безработни лица, които най- общо са разделени в две групи- младежи до 29 години, отпаднали от системата на образованието  и трайно безработните лица над 50 годишна възраст. За този проект на територията на Самоков отговаря координаторът на КНСБ Зорница Кацарска.

В понеделник, след проведен тест, управителят на болницата д-р Красимира Ковачка, официално връчи на успешно завършилите курса удостоверение, с което те, де факто, ще имат право да започнат практикаси.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close