Седмицата

Шанс за работа ще получат 60 болногледачи

В края на миналата седмица беше извършен подбор на кандидатите, които ще бъдат включени в реализацията на проект „Шанс за работа 2013”. Комисия в състав Ангелина Гаврилова – старша сестра в МБАЛ – Самоков, Зорница Кацарска – координатор на КНСБ и Виолета Даганова – счетоводител се събраха в Рапортната зала на лечебното заведение и избра 76 лица от подалите молби до бюрото по труда 96. С тях ще се проведе мотивационно обучение и след обучението за работа в екип от тези 76 жени, ще бъдат подбрани 60 жени за обучение по професията болногледач. Те ще останат на стаж в „МБАЛ-Самоков” ЕООД в продължение на четири месеца.

37 безработни жени от Самоков и околните села бяха обучени за болногледачи през първия етап на проекта, реализиран през 2012 г. за срок от шест месеца.

Целевата група на „Шанс за работа” обхваща лицата над 50 години. Това е една от неравнопоставените групи на пазара на труда, която обхваща 128 660 или 35.5% от безработните, регистрирани в бюрата по труда за деветмесечието на 2012. За същия период на 2011 г. броят на безработните лица над 50 г. е 121 532. Това е един от мотивите за разработването на настоящия проект по линия на КНСБ.    

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close