Седмицата

„Самоковци за Самоков” с отчет

Сдружението „Самоковци за Самоков” изнесе в сряда отчета за работата си през последните три сесии на ОбС. Групата съветници подчерта, че за това време- март, април и май, са взети 180 решения. Не всички от тези решения, обаче импонират на целите на сдружението. Някои от тях са връщани от областния управител и прокуратурата ги е обявила за противозаконни. Модераторът на дискусията Стоян Пашов, открои  въпросите, които тяхната група е поставила в началото на годината и на които все още нямат конкретни отговори. Става дума за дружествата „Рила- Самоков 2004” АД, „Надар 2006” АД, „Борико 2007”АД, тяхното управление и по- точно какво печели и какво губи община Самоков от участието си в тях.

Димитър Панев и Пламен Ангелов представиха пред присъстващите въпросите, които те са поставили към кмета Георгиев, свързани с бившата поликлиника, дежурството на стоматологичен кабинет и ВИП квартала, където имало големи несъответствия между документация и изпълнение.

Председателят на сдружението инж. Петър Георгиев изказа разочарованието си от това, което се случва в самоковския парламент. Според него, безпринципността и преследването на лични интереси са основни негови механизми. Към края на срещата съветниците потвърдиха готовността си да продължат  публичните отчети за работата си.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close