Криминални

Самоковски футболисти пребиха съдия

Футболният съдия Марио Спасов от Сливница е бил пребит зверски на срещата между Спартак (Самоков) и Звездец (Горна Малина) от “А” ОФГ София – Изток.

23-годишният съдия, който е смятан за един от най-проспериращите млади рефери в Софийския зонален съвет на БФС, е повален в 70-та минута на мача при резултат 2:6 за гостите от Горна Малина, след което е налаган садистично от целия отбор на Спартак, като инициатор и деен участник в побоя е играещият президент на самоковци Александър Методиев. Поводът според домакините е допуснат от реферите гол от засада, след който страстите избухват. След ексцесиите мачът е прекратен.

Според дежурния делегат на мача А. Димитрович обаче ситуацията е била напечена още в началото на втората част. Охраната на мача е била от частна фирма, която обаче не е успяла да попречи на побоя, затова на два пъти е набран тел. 112 и е повикана полиция. При първото повикване от полицията е обяснено, че на мача има охрана от частна фирма, но когато започва побоят, пристигат патрулни коли.

Според Димитрович, когато от домакините са чули, че е повикана полиция, побоят е спрян, а реферът е бил в много тежко състояние. “На няколко пъти един от играчите му скачаше с двата крака върху главата, след като успяхме да спрем боя, той направо се давеше в кръв”, каза още Димитрович. Делегатът, който е и бивш дългогошен съдия, на мачове от тези и “В” групите задължително охраната трябва да бъде само от полицията, защото към частните охранители няма никакъв респект, те често са възрастни хора и не могат да противовъздействат в подобни ситуации.

По-късно е оказана медицинска помощ на Спасов. Младежът е със счупен нос и множество натъртвания и хематоми.

Пред Нова телевизия Спасов заяви, че е бит в продължение на повече от минута и дори се е притеснявал за живота си. Той си е извадил медицинско свидетелство от съдебна медицина. В момента текат процесуални действия от полицията в Самоков, където реферът е подал жалба за нанесения побой. По случая ще заседава Дисциплинарната комисия на Областния съвет към БФС, който ще наложи сериозни санкции на провинилите се. По всяка вероятност футболистите от „Спартак” ще бъдат наказани с лишаване от състезателни права за една година.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close