Самоков

Самоков в съвместен проект за развитие на регионален туризъм

В сряда се състоя официалното представяне на поредния проект с външно финансиране, спечелен от Община Самоков – „Подкрепа за развитие на регионален маркетинг на туристическа дестинация- Самоков-Долна баня-Сапарева баня” по ОП ”Регионално развитие”. Инициативата ще бъде реализирана съвместно от трите общини, които по думите на зам.-кмета Радослав Стойчев са много близки и със сходни природни дадености. В края на миналата година приключи работата по друг подобен проект, реализиран по програма за трансгранично сътрудничество между Самоков, Ковачевци и Димитровград.

Партньорството между Самоков, Долна баня и Сапарева баня е насочено към създаване на дестинация със значителен туристически потенциал. Предстоят съвместни участия на престижни международни, национални и регионални изложения, с цел популяризиране на района. Това са туристическите борси в Берлин, Лондон, Букурещ, „Ваканция и СПА Експо”-София.

Ръководител на проекта е Стефан Карапанчев. По време на представянето, той запозна присъстващите с някои от дейностите, предвидени за изпълнение. Те включват създаване на Регионална маркетингова стратегия, изработване на информационни материали и организиране на тур обиколка за промотиране на района. Крайната цел е целогодишно предлагане на качествен туристически продукт, предназначен за български и чуждестранни посетители.     

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close