Самоков

Самоков се включи към националния протест срещу ЕРП- тата

В неделя пред офиса на ЧЕЗ Самоков се събраха около 150 души, които изразиха недоволството си срещу неадекватната политика в областта на енергетиката и двойните сметки за ток, които плащаме за декември. Организаторите на протеста заявиха, че той не е политически обвързан и дадоха възможността на всеки един от излезлите да изкаже свободно мнението си.

В града ни това беше вторият протест, предвиден за изминалата седмица. Припомняме, че Национален фронт за освобождение на България организира свой в петък, където се събраха предимно по-възрастни хора. Той беше организиран с листовки по пощата за 14.00 часа в петъчния ден.

Към 12.00 часа в неделя шествието на недоволните блокира двата пътя към София – на околовръстното и посока Дупница за два часа. Протестиращите не допускаха никого да преминава по пътя с изключение на колите със специализиран режим на движение.

Малко по-късно към 14.00 протестът продължи на площада на града, където се събраха над 300 души. До конфликти и сблъсъци с полицията не се стигна.

Така Самоков стана съпричастен към националния протест, който пламна в цялата страна. Очаква се народното недоволство да продължи, като този път организацията ще бъде по-стройна и няма да става само в социалната мрежа facebook. На протеста не присъстваха ключови фигури за Самоков от обществения и политически живот.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close