История

Самоков 365

В ръцете си държите една реализирана мечта. След месеци обмисляне, промени, порой идеи, размисли и преценки се появи нашият формат

„Самоков 365”.

  Той идва, за да каже чрез нас, че отказваме да повярваме в края на човека, като изчерпан продукт, способен единствено на недостатъчност. Напротив- самоковци са хора с душа, с дух, издръжливост и състрадание. На това се опира смисълът на нашето съществуване, славата на нашия живот.

  Отказваме да повярваме и в това, че общината ни е място, откъдето трайно си е тръгнала събитийността. Там, където сме, ние хората на този град,  има живец, има неща, заслужаващи да влязат в съзнанието като полезни и трайни.

  „Самоков 365” е медията на позитивното. Ще излезем от зазиданите рамки на рутината и ще ви покажем как може да се прави принципна и интересна журналистика, стъпила на теоретичните си аксиоми.  Няма  да навлизаме в територията на тежката простотия, на обидите и на  неприкосновено личното, на обичайното. Макар че няма да спестяваме нищо тогава, когато се наложи да бъде изказано в директен вид.

  Най- голяматa селищна единица на областта заслужава да бъде представяна с необходимото уважение в очите първо на жителите си, после и на останалите.

  Познат в историята на региона като Желязното сърце на Балканите, Самоков не е окъсан стар аристократ, който броди без посока по улиците. За нас е важно да следваме траекториите  си и да поемаме без резерви атаките и  корпуса от  предизвикателствата на това модерно време. Всяка трудност, в крайна сметка, е прелюдия към благоденствие, стига да имаме сетивата да я приемаме така.

 Уважаеми съграждани,

  Не е лесна задачата ни, но се надяваме заедно да я превърнем в обща кауза. Кауза, която да сплоти, не да разцепи общността ни.  Няма да престъпим нищо свято, ако вместо да проклинаме тъмнината, вземем, че запалим свещта!

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close