Култура

С усет за голямата музика

  Приятни минути и усет към голямата музика, преживяхме всички, които присъствахме в салона на читалището в петък  5-ти април. Пролетният концерт-продукция на школата по пиано към Читалище- паметник „Отец Паисий”-1859г, с преподавател Цветанка Попова излъчваше позитивизъм, подреденост, педагогически усет и много любов.
  Голямата сцена и големият роял не смутиха малките изпълнители, напротив, те се появяваха със самочувствието на концерт–майстори, подредени по степента на обучение: Анна -Мария Чилингирова, Данаил Стоилов, Кристина Недялкова, Константина Недялкова, Кристиян  Клепалски, Дейвит Мембе, Теодора Стоилова, Рада Дончева и Петя Видулова.
  От сцената звучаха детски песнички и пиески, сонатини от Клементи, етюди от Черни, менуети от Моцарт, Шуман – интермецо и българските автори Веселин Стоянов и А. Текелиев. Всички изпълнения бяха възнаградени с много аплодисменти от гордите и щастливи родители и гости на концерта.
  Благодарим на Цветанка Попова и нейните ученици за приятните преживявания, които ни подариха и пожелаваме на малките пианисти устремили се към голямата сцена творчески успехи.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close