Криминални

С коне на кафе

Полицията в Самоков задържа двама младежи, опитали да вкарат коне в заведение на градския площад. Това научихме  от Агенция „Фокус” и Мариола Маркова, говорител на Областната дирекция на МВР-София. В опит да се изплъзнат от полицаите, двамата препуснали с конете по улиците на Самоков, но след кратко преследване попаднали в ареста.
В неделния ден около 13 часа полицейските служители се отзовали на доста необичаен сигнал.

Граждани алармирали на спешния телефон 112, че двама младежи във видимо неадекватно състояние искат да вкарат два коня в кафене, разположено в центъра на Самоков.

Слисаните посетители с потрес наблюдавали как единият от младежите невъзмутимо вкарал коня си през терасата на заведението във фоайето, като неистово го дърпал за юздите и се мъчел да го доведе при масите с посетителите. Животното обаче упорито се съпротивлявало, а клиентите побягнали през другия вход.
В този момент на място пристигнал и полицейският патрул. При вида на униформените младежите се метнали на конете и с викове препуснали по самоковските улици.

Двамата профучали покрай колите, прекосили и двора на училище, но след кратко преследване били задържани. Оказало се, че единият ездач е 27-годишният Х.П., син на Янко Попов-Туцо, подсъдим по мегадело „Килърите”, а другарят му е 23-годишният Г.Г., стар познайник на органите на реда, регистриран нееднократно за телесни повреди, срещу когото и в момента са води досъдебно производство за същото престъпление.
Когато ги докарали в районното управление, хулиганите били изпробвани за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 1.60 промила за Х.П. и 0.37 промила за Г.Г. След това били тествани и за употреба на наркотични вещества и отново пробите и на двамата се оказали положителни, като за Х.П. тестът отчел амфетамини, а за другаря му – всички възможни наркотични вещества.
Младежите са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая в РУП- Самоков е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал.1 от НК.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close