Баскетбол

“Рилски” се препъна в пътя към финала

“Арена Самоков” бе пълна и всички очакваха с нетърпение началото на мача между отборите на “Рилски” и “Левски”.

  Веднага след официалното откриване, в уречения час съдията даде първия сигнал. Минута след началото всичко беше както се очаква, ожесточена битка между два силни отбора. Но в играта на нашите сякаш имаше неувереност. Тази неувереност продължи, “Рилски” не спряха да изпускат, а “Левски” да вкарват. Пропуск след пропуск от наша страна и разликата стана твърде голяма – 11 точки само за 5 мин. игра. Неубедителната игра от страна на самоковци продължаваше, като това помогна на “сините” да вземат психологическото предимство, да изградят самочувствие. Така в края разултатът беше 24:9.

  В началото на втората част “Рилски” подобри защитата си, но атаката продължи да бъде нерезултатна. Докато времето изтичаше нашите сякаш започнваха да набират сили, за да се противопоставят на съперника и изведнъж изригнаха. При 37-20 самоковци започнаха да бъдат по-агресивни в защита, а стрелбата потръгна и за 1 минута вкараха 3 коша, непозволявайки на противника да бележи. Добрата игра на нашите продължи и дори наваксаха голямата разлика, като я направиха 9 точки, но 2 секунди преди края “сините” успяха по някакъв начин да вкарат тройка и нашите отново изоставаха с двуцифрена разлика – 43-31.

  “Рилски” е отбор, който умее да обръща резултата в своя полза, независимо от изоставането си и точно това беше очакването веднага след почивката. Но сякаш не се получи в третата четвърт. Играта на самоковци не продължи в същия дух, като отново изпуснаха няколко коша, а след това “Левски” отбелязваха и в края на частта разликата беше цели 19 точки – 64:45.

  В последната четвърт “Рилски” показаха, защо залата е пълна. Доказаха на всички, че имат дух и дори при почти загубен мач имат сили да се борят. Като лавина, която помита всичко по пътя си, нашите пометоха разликата. Самоковци започнаха да открадват топки, да вкарват и да не позволяват на “Левски” да бележи, като по този начин намалиха изоставането си на 6 точки – 74-68. Но нарушенията на “Рилски” в края отново дадоха преднина на “сините” и “лавината” не успя до края. Въпреки борбата и показания стойцизъм нашите ще спорят с “Куманово” за бронзовите медали, а “Левски” ще се изправи срещу “Галил” в сблъсък за титлата на ЕВРОХОЛД Балканска лига.

  Както каза и г-н Барчовски след края “мачът беше загубен още в съблекалните”. Нашите момчета сякаш не си бяха повярвали, че могат да преодолеят “Левски” и да играят на финал, така се препънаха сами по пътя към финала.

  Нека утре подкрепим нашите, защото тези момчета заслужават много повече от наата любов, те раздават сърцето си за отбора и публикта. Нека останем на финала, за да подкрепим и “Левски”, защото български отбор заслужава да спечели златото на Балканската лига.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close