Злободневно

Протестът на майките – провален

Не повече от десетина майки се събраха на площада, за да изразят недоволството си от социалната политика на правителството. Коментарът на мини-множеството беше, че самоковци са си добре, на тях не им е нужно да протестират.

Макар и малко на брой, те заявиха, че се надяват протестът да постигне исканото от тях-   обезщетението за отглеждане на дете след първата да се обвърже с минималната работна заплата, да се премахне семейното подоходно облагане и семействата с деца до 18 години да ползват облекчени кредитни условия.
Организираният в социалната мрежа протест цели още увеличение на детските надбавки и те да се дават на всички деца, без обвързване с минимален доход на член от семейството. Също и промени в Кодекса на труда, които да дават повече права на работещите майки с деца под 8 години, за гъвкаво работно време, намален работен ден, половин работен ден и т.н.
Майките имат отношение и към изискванията на НОИ, като държат минималния срок за осигуряване преди майчинство да се намали от 12 на 6 месеца.           Част от протестиращите посетиха  народния представител Цветан Сичанов, на когото дадоха памперси със заръката да ги предаде като подарък на финансовия министър Симеон Дянков.
Сичанов каза пред медиите, че не подкрепя всичко, което правителството поема като инициативи и мерки и че всеки един индивид има нужда от средства без значение дали е пенсионер или майка.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close