Седмицата

Промените започнаха

Секретарят на община Самоков Емилия Константинова беше  освободена от длъжност със заповед на кмета на общината. Мотивът, посочен в заповедта е ниската атестация, която е получила Константинова от прекия си ръководител-  кметът  Владимир Георгиев.

Георгиев мотивира решението си с това, че в началото на мандата е поел лична отговорност да даде на всеки служител шанс да докаже себе си,  като се е абстрахирал от клюки и слухове. В течение на работата,  ръководният  екип в лицето на кмета и секретаря на общината не е успял да се сработи. От друга страна,  един от приоритетите на кмета беше реформиране на деловодството и стремежа към  максимално облекчение към  гражданите в получаването на услугите от общината. Отдел „Деловодство” е на подчинение на секретаря на общината, който отговаря за функционирането му. Тъй като,  според ръководството, секретарят не се е справил с поставените й задачи, те са решили да я освободят. От друга страна,  сработването на ръководния  екип е от изключителна важност, но за съжаление, секретарят не е успял  да се впише в него.

Предстои да бъде обявен конкурс за заемане на длъжността, а до тогава функциите на секретаря ще изпълнява главният  юрист на общината Ангелина Вангелова.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close