Култура

Пролетен концерт на китарен ансамбъл „Акустика“

На 13-ти май се проведе концерт  на китарен ансамбъл „Акустика“ с ръководител Христо Христов. В него участваха най –малките китаристи: Веси, Лора, Ивана, Рая, Георги, Симона, Ванката и по големите вече придобили изключително добри умения с китарата. Те представиха известни пиеси с акомпанимент на ръководителя на състава  Христо Христов, а вече утвърдилите се музиканти Алекс, Божидара, Георги и Стефко свириха различни мелодии от цял свят.

  Изненада бяха Алек и Божидара, които пяха песни  в стил рок на английски и българки, а Лора и Рая се включиха в импровизиран танц.

  Удоволствие бе да слушаме няколко китари да свирят в синхрон познати мелодии. В малката зала на Читалище „Младост 2003“ при абсолютна тишина се лееше китарен звън на Танго „Компрасита“, “Пуканки” и различни  мелодии от популярни филми. За първи път пред публика  прозвучаха нови мелодии на учителя на ансамбъла Христо Христов.

  Благодарим ви деца, малки и големи за удоволствието, което ни доставихте. Ставате все по –добри инструменталисти и ще защитите името на града ни, че не е само град на стоте художника, ами и за  книгата за световните китаристи вече се готвим, така както в нея е вписан и големият китарист от Самоков Александър Дамянов.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close