ОбществоРегионалниСамоков

Призови места за „Кати денс“ от Международен танцов фестивал в Сандански

„Самоков 365“

Призови места спечелиха отново талантливите момичета от танцовото семейство на хореографа Катрин Митева. Самоковските грации се представиха на Третото издание на Sun Dance Festival, който се проведе между 12-14 април в топлия град Сандански.

Организатор на събитието са Сдружение „Сънарт“ и Община Сандански. Целта на организаторите е да съберат на едно място танцови ентусиасти, танцьори, хореографи и експерти в танцовата област. Всички те мериха сили и показаха техники и възможности в продължение на три фестивални дни, разделени на три сцени. В тазгодишното издание се включиха над 1300 участници от цяла България, Сърбия, Гърция и Северна Македония. На сцените бяха изиграни над 300 танца, разпределени в категориите соло, дуети, малка група и формации. Журито също бе международно, съставено от професионалисти в сферата и доказани имена от Австрия, Сърбия, Северна Македония, Гърция и Словения.

„Кати денс“ спечели едно второ и едно трето място за групата, съставена от Ренета Шукадарова, Доника Баракова, Яна Назлиева, Радина Попова, Биляна Гавадинова. Трето място завоюваха Ивана Конярска, Божидара Спасова, Даная Мирошниченко, Адриана Георгиева, Ивон Околска, Габриела Николова и Гергана Шукадарова. Получиха също две бронзови отличия за дуетите Яна Назлиева – Радина Попова и Ивана Конярска – Божидара Спасова.

„Благодаря на журито, организаторите, родителите и на всички момичета за емоциите и гордостта, която за са нас. Благодарим и на сайта на „Самоков 365“ за подкрепата“, сподели Катрин Митева.

Момичетата от „Кати денс“ освен за състезания се подготвят и за превърналия се вече в традиция авторски годишен танцов спектакъл. Тази година той е под мотото „Ритуали на душата“ и ще бъде представен пред самоковската аудитория в началото на май.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close