Предприемачи

„Пресичайки граници, правейки бизнес!“

  Съвсем скоро група момичета и момчета от ПГ по туризъм се завърнаха от едно вълнуващо посещение в Хърватска. Те прекараха времето между 19.04 – 30.04 в градовете Загреб и Задар. Учениците проведоха първа работна визита, част от двугодишен европейски проект по програма „Коменски” с тема – „Crossing borders – communicating bussiness“.
  Целта на проекта е младите хора от двете страни да обменят културен опит и да развият предприемаческите си умения, създавайки успешни бизнес партньорства между ученически компании.
  Правейки заедно бизнес, учениците получават шанс да развият своите езикови умения по английски език, както и да усвоят базовите правила на хърватски и български език. Самоковското училище спечели проекта с един от най-високите възможни резултати – 96 точки от 100 възможни, а ПГТ е единствената гимназия на територията на Самоков, която работи по международни проекти. До Хърватска пътува група от 15 човека, от които 13 деца. На импровизирана среща-пресконференция във вторник те споделиха впечатленията си от общата работа и разказаха за забележителностите, които са посетили. „Навсякъде хората ни приемаха доста добре. Радваме се, че спечелихме първите три места в надпреварата за най-добри бизнес планове. Гордеем се със своите успехи и преподаватели!” – заявиха с ентусиазъм младежите. Следващата година визитата ще бъде върната – деца и преподаватели от Хърватска ще гостуват в Самоков. 

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close