ОбществоРегионалниСамоков

ПП ГЕРБ – СДС е водеща сила в София област, следвана от “Възраждане” и ДПС

“Самоков 365”

В неделния ден се проведоха избори две в едно. Гласоподавателите имаха възможността да пуснат своя вот за народни представители и за представители за европарламента. Точно тази комбинация направи изборния ден и предаването на протоколите по-тежък, отколкото се очакваше. Множеството сбъркани протоколи забавиха много работата на комисиите.

Над 30 коалиции и партии се бориха за народната любов, а в листите присъстваха около 15 души от Самоков.

Към момента при обработени 98% от секционните протоколи картинката за 26 МИР София – област изглежда по следния начин – ПП ГЕРБ – СДС са водеща сила, която е събрала 20 259 гласа, което е 33, 41% от общия вот. На второ място се нарежда ПП “Възраждане” с общо 8802 гласа /14,51%/. Трета политическа сила е Движението за права и свободи с 6166 гласа в своя подкрепа /10, 17%/. Коалиция ПП – ДБ събра 5736 гласа /9, 46%/. След тях са БСП за България с 5200 гласа /8, 58%/, ИТН – 3899 /6,43%/ и изненадата на тези избори политическа партия “Величие”, която е намерила свои симпатизанти и в София област и има 2225 гласа, което е 3, 67 %.

Осем мандата са отредени за София област и към момента те ще бъдат разпределени по следния начин – четири представители от ПП ГЕРБ – СДС. Това са водачът на листата Младен Маринов, следван от втория Марин Марин, третия Дамян Маринов и самоковецът Валентин Милушев. Един мандат ще отиде при Коалиция ПП – ДП и най-логично е това да водачът д-р Александър Симидчиев. Един мандат е отреден за  ДПС – той е за първенеца в листата Цветан Енчев. “Възраждане” към момента вкарват един човек – Ангел Славчев. И БСП – един депутат – водачът Иван Ченчев. При 100% обработени протоколи не е изключено да се появят изненади.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close