Седмицата

Постигнал съм 60-70% от поставените цели, но има още какво да се желае”

От септември почва новият политически сезон, време на усилна работа. Какво предстои за Вас?
Още е много рано. Няма препоръки от страна на партията, от която съм издигнат. Във всяко село има различни проблеми и към всеки един от кметските наместници се подхожда по индивидуален начин. Има разлика в отношението към тях и към тези, които са избрани чрез вот. Още не е имало събрание и нямам информация. Ние с кмета на с. Алино, Стоян Клисуранов сме назначени за период от една година, не знам как стоят нещата при останалите. Дано не съм прав, но се  усеща едно разделение между кметовете, липсва задружност.
Има ли разлика в поведението на един дългогодишен кмет и такъв, който за първи път встъпва в длъжност?
Да, има. Думата на един кмет с дългогодишен опит винаги се чува. В нашата община има няколко такива – техните имена винаги се споменават с добро и хората се отнасят с уважение. Всеки, дошъл на власт, има свой начин на управление – едни държат на социалните програми, други на инфраструктурата. Важно е в кой момент встъпваш в длъжност. Преди  8 години  беше най-силният период за нашата община. Тогава се постигна много. Бяхме на 6-7 място в България по бюджет, но това време отмина.  Въпросът е да успееш да направиш  нещо и когато липсват средства.
Какво е положението в селото към  този момент, има ли нужда от сериозна намеса на Общината?
Сега на преден план е въпросът с асфалтирането. Средствата са предоставени и се надяваме да се пристъпи към работа преди идването на зимата. От голяма помощ са ни и двамата общински съветници от селото – Пламен Ангелов и Венцислава Шопова. На 12 май, когато течеше кампанията „Да изчистим България за един ден”, Пламен осигури три машини, които ни бяха от голяма полза и успяхме да почистим навсякъде, където има имаше нужда.


Какво е мнението на хората от Злокучане относно строителството на бъдещото депо?
При нас това не се коментира, защото не сме наясно какви са преимуществата и недостатъците на проекта и какви дивиденти ще има общината от това. Никой досега не се е опитал да ни ги обясни. Нужно е представянето на двете гледни точки, но дебати не се очакват. В Драгушиново повече ги вълнува този въпрос, защото са по-близо до сметището.
Младите хора навсякъде по селата драстично намаляват. Можем ли да заключим, че  българското село умира?
Не бих казал. Наистина има малко млади хора, но все пак е останал живец. Има много възможности за кандидатстване по европейски програми. Развива се най-вече зеленчукопроизводството. Няколко семейства вече работят в тази сфера.
След три месеца се завърта първата година от мандата на сегашното управление, имате ли  прогнозата  за неговото бъдеще?
Кметът на общината е вече утвърден и на този етап не виждам друга алтернатива. За себе си мога да кажа, че въпреки липсата на средства се справям. Постигнал съм 60-70% от поставените цели, но има още какво да се желае.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close