Борба

Поредна успешна седмица за борбата

 Освен бронзовия медал на БК „Рилски спортист”, през изминалата седмица и други наши състезатели доказаха уменията си и донесоха у дома няколко медала.

  На 18 и 19 април в Кюстендил се проведе  XVIII Международен турнир по борба класически стил за кадети “Васил и Георги Илиеви”. Участие взеха състезатели от 3 страни – България, Сърбия и Македония. Момчетата на Самоков отново се наредиха сред най-добрите и продължиха да пишат успешната история на града ни.

  Валентин Димитров бе първият, който взе медал и то не какъв да е, а златен. Той доказа, че най-добрият в своята категория (46 кг.).Коста Нанов и Десислав Дормушев  не станаха първи, но „окупираха” второто и третото място при 54-килограмовите. Симеон Даруиш (58 кг.)  не успя да надвие Валентин Григоров от Варна и зае второто място. Красимир Крумов отново бе „над” всички при 63-килограмовите и донесе на клуба си втория златен медал за турнира, а другият наш състезател в тази категория-  Иван Георгиев,остана на крачка от медала и зае четвъртото място. Иво Кьосев също показа класа и добра борба и заслужено зае първото място в своята категория – 76 кг.

  Турнирът завърши по най-добрия начин за нас, тъй като в последната категория с наш представител и двамата състезатели на клуба от Самоков взеха медали и „Рилски спортист” отново бе клуба с най-много спечелени медали. Николай Иванов и Мирослав Илиев се наредиха на второ и трето място при 85-килограмовите.

  След успеха на момчетата и момичетата се опитаха да бъдат на тяхното ниво и да докажат, че са не по-малко добри от тях. На 20 и 21 април в Бургас се състоя Държавен лично-отборен шампионат по свободна борба за момичета, кадетки и девойки, където представителките на нежния пол от самоковския клуб доказаха силата си.

  При 44-килограмовите момичета Нина Андонова спечели второ място, а Александрина Кашинова не остави никакъв шанс на съперничките си и отново взе златото.

  При кадетките  Радостина Янкулова (49кг.) спечели бронзов медал, Ивелина Владимирова (52 кг.) надви всички и си тръгна със злато. Теодора Крушарска (65 кг.) и Петя Павлова (70 кг.) заеха третото място в своите категории.

  Единствената ни представителка при девойките Ивона Горова беше безапелационна в своята категория (44 кг.) и грабна златото.

  Всички тези медали и добри представяния на нашите момичета и момчета показват само едно – с тези деца се работи, Самоков разполага с талантливи състезатели и добри треньори, които изграждат шампиони.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close