Седмицата

„Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите” и за Самоков

Договорът е подписан лично с Лиляна Павлова – министър на регионалното развитие и благоустройството в Добрич от зам.-кмета Радослав Стойчев.
Възможността за кандидатстване по програмата се появява в началото 2012 г., а идеята за сътрудничество със Сапарева баня и Долна баня е на община Самоков. Причината за избора на тези партньори се корени в това, че териториалните граници са близки и имаме общи туристически обекти. Проектът е приет много добре – той получава 94 точки от максимален брой 100. Към него вече проявяват интерес големи туристически фирми.
На обществено обсъждане за съставянето на програмата са взети предвид идеите на много хора, но с най-голям принос са Красимира Костадинова и Теодора Василева от общинската администрация. Проектът се осъществява изцяло с европейски средства е насочен към промотиране и маркетинг на туристическата дейност на трите общини. Предстои да се сформира екип, в чийто състав ще влязат двама представители на нашата община и двама консултанти от Сапарева баня и от Долна баня. Той трябва да бъде одобрен от управляващия орган на оперативната програма.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close