Баскетбол

Победата се изплъзна на жените

Над женския отбор на „Рилски спортист” сякаш дебне проклятие. И в сряда нашите на успяха да победят, въпреки че показаха по-добра игра от съперника.
  Момичетата на Иван Лепичев започнаха мача много добре. Тройка на Ушагелова изведе нашите напред, като тази тенденция се запази до края на първата четвърт. Хасково правеха много пропуски, а самоковки се възползваха от възможностите и направиха добра разлика. Няколко грешки в края позволиха на гостенките да стопят тази разлика само на 2 точки, но нашите не позволиха обрат и завършиха частта с 6 точки преднина.
  През втората част нивото на играта на „Рилски” очаквано се понижи, но този път самоковки показаха характер и не позволиха на гостуващия тим да заиграе освободено. Въпреки че на 3 пъти хасковлийки взимаха водачеството, нашите продължиха да се борят и се оттеглиха на полувремето с 2 точки преднина.
  Третата част започна добре за „Рилски”, но Хасково също се бяха устремили към победата и двата тима направиха зрелище за публиката. На няколко пъти водачеството беше разменяно и краят на тази част дойде при предимство от 4 точки за гостенките.
  Фактите навеждаха на мисълта, че силите на нашенки отново са свършили и те ще претърпят поредната си загуба. Но самоковки се хвърлиха с главата напред и бързо изравниха резултата. Много добре се включи Яна Кожухарова, която успя да отбележи и показа добра игра в защита. В ключов момент за отбора Кристина Пейчинова, която беше втора по резултатност, се контузи и трябваше да излезе. Нейните съотборнички не се отказаха и продължиха борбата. До самия край нашите не позволиха на гостуващия тим да вземе преднина, играта се развиваше кош за кош, а при 62:62 и оставащи само 22 сек до края,  Кати Рудева получи възможност да вкара два наказателни удара. Тя, обаче, не издържа на напрежението – изпусна първи и вкара втория. Така хасковлийки получиха възможност да атакуват и завършиха с кош. В оставащите 8 сек. Иван Лепичев се опита да помогне на своите момичета с почивки и обяснения какво да направят, но добрата защита на противника не им позволи да вкарат и нашенки загубиха с 1 точка.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close