Интервю

„По-добре водещ, отколкото изоставащ”

Всяка сутрин в офиса на „Самоков 365”, за да се заредим със сили, започваме деня с чаша горещо кафе и Инспектор N-joy. Сигурно и много от вас поне веднъж са попадали на това предаване и са усещали оптимизма на водещия, затова реших да ви срещна с човека зад микрофона – Генчо Генчев.

 Кой е Генчо Генчев?

  Едно морско чадо, спортист до мозъка на костите си с елементи на шоумен-водещ. Както се казва с голяма доза усмивка, разбира се – „по-добре водещ, отколкото изоставащ”.

 Голяма част от живота Ви е преминала във волейболната зала. Как започнахте да се занимавате с волейбол?

  Няма случайни неща, баща ми, бивш състезател по волейбол, ме запали. От Бургас отидох в спортното училище на “Левски” в София и там вече нещата станаха сериозни. Стигнах до младежки национален отбор, спечелих балканска титла с него (онзи същият отбор, който стана световен шампион в Кайро), после станах и шампион на България с “Левски” за мъже, като дори играх рамо до рамо с Владимир Алекно – треньорът на олимпийският шампион Русия и треньор N1в света  за 2012 година. Състезавах се и в чужбина доста години и там съм печелил медали и купи.  

Какво Ви даде този спорт? Доколко това Ви помага и в живота?

  Дисциплина, организираност, сила, мъдрост, екипност, търпение, воля за житейски победи и още много. Даде ми 20-тина невероятни години пълни с голямо щастие и болка, но те ме направиха това, което съм в момента.

 Как от залата стигнахте до студиото на радио N-joy?

  След кастинг за водещи. Като повечето спортисти, периодът на адаптация след прекратяването на активна кариера е доста труден. Няколко години се лутах насам-натам. И един ден съвсем случайно чух за кастинга, явих се и спечелих. Винаги съм твърдял,  че спортистите са доста интересни хора и има какво да кажем или покажем на хората. По този начин дадох старт на епизод II в живота ми – медиите.

 Професията Ви за вас е?

  Огромно щастие, защото, както е казал „колегата”- мислител Конфуций:  “Намери си работа, която ти харесва и никога няма да ти се налага да работиш.”

 Всяка сутрин сте ужасно енергичен и успявате да предадете тази положителна емоция на слушателите си. Как намирате сили да бъдете винаги толкова оптимистичен?

  И аз това се чудя. Както се чудят и докторите, и психиатрите, които се занимават с мен. Шега, разбира се. Иначе умея и непрекъснато се старая да се радвам на малките неща в живота и да живея пълноценно всеки ден. Спортувам и до ден днешен, а това ми носи страхотен тонус и настроение.

 Откъде идва хуморът в ефир и защо стоите прав?

  Прав стоя, защото ме наказва шефът ми. (шега, разбира се). Останало ми е от спорта, не мога да работя седнал, както правят доста от колегите. Плюс това, така дишането е по-правилно, а това е важно за артикулацията и правилната дикция. Хуморът ми е първо бургаски по наследство от родата и второ, всекидневно се наблюдавам и намирам смешното в цирка, който ни заобикаля.

 Случвало ли Ви се е да чувате след себе си: „Абе, това не беше ли инспектор N-joy”?

  Когато съм работил в разни ТВ проекти – случвало се е, но много често хората мислят, че ме познават, защото познават гласа ми. Тогава настава едно голямо чудене откъде съм им познат. Имал съм случаи, примерно да купувам нещо и в същия момент продавачката чува гласа ми по радиото като автореклама на сутрешното шоу на Инспектор N-JOY- и в недоумение започва да гледа – ту радиото, ту мен, ту радиото, ту  мен…

 Как се живее с две самоличности?

  Казва се шизофрения… ама моята е лека форма. Всъщност нямам две лица и не играя никога. Аз винаги съм себе си. И в ефир и извън.

Related Articles

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Close